Wachtwoord vergeten?
Inschrijven!

Wij zijn aangesloten bij:

Keurmerk webwinkelWij maken deel uit van een erkend leerbedrijf

Veelgestelde vragen over schoonmaak-student.nl

Algemene vragen 

Wat moet mijn hulp doen?

Uw dient uw hulp opdracht te geven om taken in en rondom uw huis uit te voeren. Dit kan betekenen dat uw hulp bijvoorbeeld gaat werken in de tuin, boodschappen doet, schoonmaakt, wast of strijkt. Verlang van uw hulp geen onmogelijke dingen en geef een reële tijd waarin de hulp taken uitvoert. 

Vinden jullie gegarandeerd een hulp?

Indien u zich inschrijft, kunt u na activatie van uw account een aanvraag indienen. Zodra wij uw aanvraag binnen hebben, zullen wij op zoek gaan naar een geschikte hulp. We hebben een grote database waarin we zoeken naar student-schoonmakers die voldoen aan uw wensen. U moet er wel rekening mee houden dat het gemakkelijker is om student-schoonmakers te vinden in grote studentensteden dan in kleinere dorpen.

Moet ik zorgbehoevend zijn om hulp te krijgen via jullie?

Nee, ook wanneer u geen zin of tijd hebt om uw huishoudelijke werkzaamheden uit te voeren, kunt u via ons een schoonmaakstudent aanvragen. 

Mijn hulp voldoet niet aan mijn wensen, wat nu?

Indien uw hulp niet aan uw wensen voldoet, dient u dat binnen vier weken door te geven. In dat geval kunnen wij gratis voor u een nieuwe hulp zoeken. Voldoet deze hulp ook niet? Wij zoeken een derde, vierde of zelfs vijfde hulp. U heeft een jaar garantie. Gedurende die periode hoeft u het bemiddelingsbedrag dan ook niet opnieuw te betalen.

Hoe oud zijn de studenten die bij jullie staan ingeschreven?

Bij ons geldt een minimale leeftijd van zestien jaar. 

Ik wil graag een ervaren hulp, kunnen jullie daarop selecteren?

Indien u verzekerd wilt zijn van een hulp met ervaring verwijzen wij u naar de website tophulp.nl. Op deze website vindt u enkel en alleen hulpen die hebben bewezen een tophulp te zijn.

Wat wordt er gedaan om de kwaliteit van de student te vergroten?

Wij bieden al onze schoonmaakhulpen een schoonmaaktraining aan om de kwaliteit van onze hulpen te verbeteren. De hulpen ontvangen hiervoor een certificaat. Het behalen van dit certificaat levert ook een voordeel op voor uw hulp. De facturatiekosten per uur dalen door het behalen van het certificaat en het aantal contracten. Hierdoor houden zij aan het eind van de maand meer over. De drive om deze cursus te volgen is groot, waardoor de kwaliteit van de hulpen omhoog gaat. Dit komt weer te goede voor u als werkgever.

Financiële vragen

Wat moet ik betalen om een hulp aan te vragen?

In eerste instantie betaalt u voor het aanvragen van een schoonmaakstudent nog niets. Wanneer wij een hulp aan u voorstellen, betaalt u eenmalig een bemiddelingsbedrag. Dit is opgebouwd uit de volgende bedragen:

  • Basisbedrag € 39,50
  • Extra bedrag aantal uur per week € 3,50

Als de hulp bij u in huis aan de slag gaat, betaalt u deze € 11,- per uur. Dit bedrag betaalt u rechtstreeks aan de hulp.

Aan wie betaal ik de vergoeding?

U betaalt aan ons het eenmalige bemiddelingsbedrag. De kosten voor de bemiddeling kunt u naar ons overmaken zodra u de factuur ontvangt. De vergoeding voor de student betaalt u rechtstreeks aan de student. 

Moet ik mijn hulp ook vakantiegeld betalen?

Nee, dat is niet nodig. Bij de vergoeding zit al een vakantietoeslag inbegrepen. 

Hoe wordt de factuurafdracht voor de studenten berekend?

Per 1 januari 2019 werken wij met flexibele facturatiekosten. Wij hebben hiervoor gekozen om de kwalitatief goede hulpen te belonen. Naarmate een hulp meer contracten afsluit en meer uren werkt, dalen de facturatiekosten. Hierdoor houdt zij aan het einde van de maand meer loon over. Ook het succesvol afronden van onze schoonmaaktraining zorgt eveneens voor een daling van de facturatiekosten per uur.

Zoek een schoonmaak student

Procedurele vragen 

Hoe wordt de hulp gecontroleerd?

Als de student zich inschrijft als werkzoekende zal deze een inschrijfformulier in moeten vullen. Het tweede controlemoment vindt plaats als wij aan de hand van de door u opgegeven wensen op zoek gaan naar een hulp. Met behulp van de gegevens van het inschrijfformulier zal gecontroleerd worden of de hulp aan uw wensen voldoet. Het derde controlemoment ligt bij u. Als de hulp aan u is toegewezen, plant u een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kunt u nagaan of er is een klik is met de schoonmaakstudent en kunt u nog eventuele vragen stellen.

Wie zorgt er voor de schoonmaakmiddelen?

Het is de bedoeling dat u zelf voor de schoonmaakmiddelen zorgt. Het is ook mogelijk dat u hiervoor de financiële middelen beschikbaar stelt en dat de student zelf de schoonmaakmiddelen haalt.

Mijn hulp is ziek, wat nu?

U kunt het beste een nieuwe dag afspreken om de uren in te halen. Als de schoonmaakster ziek is, moet u officieel gezien de eerste zes weken 70% doorbetalen (art. 7:629 lid 2 BW). Dit is natuurlijk niet nodig als de gemiste uren ingehaald worden.


Indien de hulp langdurig ziek is, kunt u bij ons wel een nieuwe hulp aanvragen. Dit valt meestal nog onder onze garantie.

Waar kan ik terecht met mijn klachten?

Wij zullen altijd ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat u tevreden bent. Mocht u toch een klacht hebben dan horen wij dat graag. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers zullen uw klacht in behandeling nemen en altijd samen met u zoeken naar een passende oplossing. 

Wat moet ik doen als er sprake is van schade?

In geval van schade kunnen er twee dingen aan de hand zijn. De hulp kan zelf schade oplopen, maar deze kan ook schade veroorzaken aan uw interieur. Als opdrachtgever heeft u de verplichting te zorgen voor veilige werkomstandigheden. Denk hierbij aan:

  • Veilige schoonmaakmiddelen;
  • Schoonmaakhandschoenen;
  • Een goed huishoudtrapje.

Mocht uw hulp ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch schade oplopen, dan valt deze onder uw aansprakelijkheidsverzekering. Als de hulp tijdens de werkzaamheden per ongeluk schade aanricht aan uw interieur of andere eigendommen valt dit onder uw aansprakelijkheid. U heeft nooit het recht om hiervoor een vergoeding te eisen. 

Wetgeving 

Moeten mijn hulp en ik een contract tekenen?

Wanneer u een huishoudelijke hulp in dienst neemt, heeft u wettelijk gezien een arbeidsovereenkomst met deze persoon. In deze overeenkomst worden mondelinge of schriftelijke afspraken vastgelegd over de inhoud van het werk, de uitbetaling van het loon, de werktijden enzovoort. Voordat uw nieuwe student-schoonmaker bij u aan de slag gaat, is het verstandig om dan ook het een en ander vast te leggen. Als u bij ons een aanvraag hebt ingediend, hebt u de mogelijkheid om een standaard contract te downloaden dat u voor de afspraken met uw hulp gebruikt.

Overige vragen 

Ik wil graag iemand een schoonmaakstudent cadeau geven, is dat mogelijk?

Ja, dat is zeker mogelijk. Wanneer u bijvoorbeeld een origineel cadeau wilt geven of wanneer u weet dat iemand wel een schoonmaakstudent kan gebruiken, kunt u ervoor kiezen om een schoonmaakstudent cadeau te geven. Lees alles over het cadeau geven van een schoonmaakstudent.

Ik ben zwanger en wil graag voor een paar weken wat hulp. Kan dit via jullie?

Indien u zwanger bent en voor een bepaalde tijd een huishoudelijke hulp wenst, verwijzen wij u graag naar huishoudhulprondombevalling.nl.

Zoek een schoonmaak student