Wachtwoord vergeten?
Inschrijven!

Wetgeving

Ervaringen 6,4

Gemiddelde score op basis van 404 beoordelingen. Bekijk alle beoordelingen

Op deze pagina vindt u de uitleg over de wetgeving die op onze dienst van toepassing is. Schoonmaak-student.nl is een online bemiddelingsplatform die u helpt bij het vinden van een schoonmaak student aan huis. 

Herroepingsrecht

Er geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen op de dienst van Schoonmaak-student.nl. Deze is van kracht zodra er een aanvraag voor de hulp is ingediend en de algemene voorwaarden zijn geaccepteerd. Het herroepingsrecht stopt zodra wij een hulp voor u hebben gevonden. Op het moment dat wij een hulp voor u hebben gevonden, doet u afstand van uw 14 dagen herroepingsrecht. Voldoet de aangeboden schoonmaak student toch niet aan uw opgegeven eisen? Dan kunt u dit, nog tot een jaar na de aanvraag, aangeven en gaan wij kosteloos voor u op zoek naar een andere passende hulp.

In bovenstaand filmpje leggen we uit hoe de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt.

In bovenstaand filmpje leggen we uit hoe de Regeling Dienstverlening aan Huis werkt.

De overheid heeft in 2007 de regeling 'Dienstverlening aan Huis' in het leven geroepen om wit werk te bevorderen en zo zwart werk tegen te gaan. Voor werkgevers scheelt deze regeling een hoop administratieve verplichtingen, en daarnaast hoeft er geen loonbelasting of premie meer betaald te worden.


Uw huishoudelijke hulp valt onder de 'Regeling Dienstverlening aan Huis' als deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • De schoonmaak student voert de door u opgegeven taken zelf uit;
 • De schoonmaak student ontvangt tenminste het minimumloon. Wanneer u een schoonmaak student zoekt via 'Schoonmaak Student', is hier altijd sprake van;
 • Er dient sprake te zijn van een gezagsverhouding waarbij u werkgever bent en de schoonmaak student de werknemer. U geeft dus aan welke taken de student moet uitvoeren;
 • De schoonmaak student werkt maximaal 3 dagen per week voor u;
 • De schoonmaak student heeft recht op een vakantietoeslag van 8%. Wanneer u uw student zoekt via 'Schoonmaak Student' dan zit de vakantietoeslag al bij het loon inbegrepen;
 • De schoonmaak student dient wel de inkomsten op te geven aan de Belastingdienst;
 • De schoonmaak student heeft recht op vakantie, ook hier betaalt u niets extra voor als u uw student via ons zoekt;
 • Wilt u de schoonmaak student ontslaan? Dan heeft u geen ontslagvergunning nodig, de afgesproken opzegtermijn dient echter wel in acht genomen te worden.
  NB: Indien u zelf geen opzegtermijn afspreekt met de schoonmaak student, geldt de wettelijke opzegtermijn van één maand.

Bij ziekte van uw schoonmaak student raden wij u aan om in overleg een 'inhaaldatum' te plannen. Datzelfde geldt voor vakantie van de schoonmaak student. Het recht op vakantie is al verrekend in het loon van de werkster.

De taken van een schoonmaak student:

Een schoonmaak student mag verschillende taken bij u uitvoeren, hieronder vallen bijvoorbeeld:

 • Schoonmaken;
 • Koken;
 • Strijken;
 • Wassen;
 • Ramen lappen;
 • Bedden opmaken.

Het contract

Wanneer de schoonmaak student bij u aan de slag gaat, is het verstandig om afspraken schriftelijk vast te leggen. Zaken die vastgelegd kunnen worden in het contract zijn bijvoorbeeld; het aantal uur in de week dat de schoonmaak student bij u aan de slag gaat, het loon en de tijden waarop de hulp bij u komt werken. Wanneer u via ons een schoonmaak student zoekt dan krijgt u toegang tot een voorbeeldcontract. Deze kunt u gebruiken bij het opstellen van het contract met uw student.

Wilt u profiteren van onze service?

Ziekte

Is de schoonmaak student ziek, dan kunt u vragen of hij of zij op een andere dag kan werken. Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid.

Indien de schoonmaak student langdurig ziek is, kunt u bij ons wel een nieuwe student aanvragen. Deze service zit bij uw abonnement inbegrepen.

Ook een schoonmaak student aanvragen? Schrijf u hier in